EN
Kabeh Kategori
EN

News

Apa prinsip topeng anti-virus? Saka sudut pandang mikro kanggo menehi solusi profesional

wektu:2020-04-03 Hits:

Wabah tiba-tiba virus, saengga masker antivirus dadi topik sing panas. Ana macem-macem jinis topeng ing pasar, Antarane topeng bedhah lan topeng kelas N95 bisa menehi efek anti-virus sing apik. Dadi carane kerjane?

Topeng bedah umume dibagi dadi telung lapisan :(lapisan njero) lapisan hygroskopik, (lapisan tengah) lapisan filter inti lan (lapisan njaba) lapisan alangan banyu.

Dibandhingake karo topeng bedhah, Topeng N95 dioptimalake ing struktur lan duwe lapisan liyane ing lapisan filtrasi inti. Saliyane, manufaktur kayata 3M lan honeywell nambah kapasitas filtrasi serat liwat perawatan elektrostatik, saengga kinerja pelindung mase luwih apik.

Kunci kanggo efektifitas saka rong topeng kasebut yaiku yen lapisan filtrasi inti dumadi saka lapisan kain sing ora ana cair, yaiku film sing digawe saka serat crisscross kanthi arah acak lan digawe saka polipropilena. Dhiameter serat saka 0.5 kanggo 10 m.

Kaya sing katon saka mikroskop elektron mindai, kesenjangan antarane serat saka nonwovens sing ditiup ing fusion isih gedhe, dadi, kepiye nyaring virus saka lingkungane? Sanajan novel koronavirus sithik ukurane, bab 100 nm, virus ora bisa ana kanthi mandiri, lan rute transmisi kasebut utamane dadi sekresi lan titik tetesan sing gedhe, lan ukuran ukuran droplèt kira-nmra 5 nm. Nonwovens ditiup kanthi campuran bisa disaring liwat macem-macem mekanisme filtrasi, kayata tetesan, lan void serat tumindak minangka sieve, nanging iki minangka salah sawijining interaksi sing paling dhasar.


Gumantung saka ukuran tetesan lan kecepatan aliran udara, serat kasebut bisa njupuk tetesan sing ngemot virus liwat macem-macem mekanisme:

· tabrakan inersial -- nalika partikel gedhe kanthi inersia gedhe nemoni serat filter, ora bisa ngowahi arah amarga inersia, saengga bakal nutul serat lan nempelake serat kasebut.

· gangguan -- nalika partikel mindhah ing aliran udara lan kedadeyan kontak karo permukaan serat, partikel ukuran medium sing gampang dipindhah ing aliran udara, kontak karo serat filter lan dicegat serat.

· bedhange -- nalika ukuran partikel sithik banget, dikendhalekake dening gerakan partikel acak (Gerakan Brown partikel cilik), arah gerakan dipisahake saka arah aliran udara, lan dak geter nalika nutul serat.

· atraksi elektrostatik -- yen ana biaya statis ing serat, biaya elektrostatik ing serat bakal ngasilake adhesi elektrostatik menyang partikel kasebut.

Kanggo interaksi kasebut kelakon, diameteripun serat dibutuhake supaya cilik, dene diameter serat ing nonwovens cair sing lebur 0.5 lan 10 m, kanthi area lumahing spesifik, susunan kompak lan kinerja filtrasi sing apik. Ing loro bedhah topeng lan topeng N95, kain semprotan sekring digunakake minangka lapisan filter inti, saengga nduwe pengaruh saringan sing apik tumrap tetesan utawa saringan udara sing ana virus.

Amarga nomer akeh lapisan nontol sing dileburake sing digunakake ing topeng N95, kakehan konsumsi topeng N95 bakal nggunakake sumber-sumber nonwovens sing dicelup kanthi cepet, nyebabake kekurangan topeng sing luwih serius. Miturut tanduran produksi sing relevan, rega nonwovens cair blancog lan bahan mentah cekap kurang. Mulane, kita uga ngajak para pamaca kanggo ngetutake rekomendasi ahli akademisi zhong nanshan lan nggunakake topeng bedah ing saben dinane, saengga nyuda konsumsi topeng N95 lan ninggal sumber daya produksi menyang staf medis sing butuh lan kanca sengaja ing wilayah sing kena pengaruh.



(sumber: mikroskop elektron fenner)