EN
Kabeh Kategori
EN

Warta

Universitas Sains lan Teknologi China ngembangake struktur spiral jahitan bedah bionik anyar

wektu:2021-01-18 Hits:

Jahitan bedah minangka bahan utas sing paling penting ing operasi, lan iki uga minangka aplikasi tekstil biomedis sing paling khas. Bahan utas umume kalebu monofilamen serat, multifilament jalinan utawa corak corak multifilament. ing saiki, umume bahan medis mewah ing pasar gumantung karo impor, sing regane larang banget. Mulane, penting banget kanggo nggawe bahan-bahan medis domestik kanthi hak kekayaan intelektual independen.




Bubar, tim sing dipimpin dening Shuhong Yu saka Universitas Sains lan Teknologi China (USTC) sinau babagan mikrostruktur lan sifat mekanik serat oyot lotus, lan nggawe serat hidrogel selulosa bakteri sing bisa digunakake kanggo jahitan bedah.
Selulosa bakteri (SM) hidrogel diproses dadi serat hidrogen (BHF) kanthi struktur mikrohel kaya film lotus. Beda karo hidrogen sing digawe nganggo rantai polimer, BHF kanthi struktur heliks nduweni ketahanan kira-kira 116.3 MJ / m3, kang luwih saka 9 kaping luwih saka serat hidrogen BC sing ora ditambani. Kangge, jaringan nanofiber telung dimensi hidrogen selulosa bakteri ndadekake BHF duwe kekuwatan sing luwih dhuwur 90 MPa.



Jaringan nanofiber selulosa unik lan struktur heliks bionik saka bahan kasebut supaya bisa dadi unik "bisa mulet, aja mbalek maneh" sifat mekanik, sing bisa nyangga energi kanthi efektif, lan kanthi sinkronisasi deformasi awak manungsa, supaya ora kena luka cedera sekunder, kanggo aplikasi ing bidang jahitan bedah paling dhuwur yaiku dhasar sing apik.




BHF nduweni sifat mekanik lan kompatibilitas bio sing cocog, utamane cocog kanggo jahitan bedah. Dibandhingake karo jahitan bedah komersial kanthi modulus lan kekerasan sing dhuwur, BHF duwe modulus padha karo jaringan lunak, bisa nyedhot energi saka deformasi jaringan ing sekitar tatu, lan bisa ngasilake deformasi tartamtu kanthi deformasi jaringan tatu, lan kanthi efektif nglindhungi tatu supaya ora dipotong kaping pindho dening jahitan. Saliyane, struktur hidrogel nanofiber keropos uga ndadekake BHF kanggo nyebarke antibiotik utawa obat anti-inflamasi lan terus diluncurake ing situs tatu, mula duwe peran anti-inflamasi lan nyepetake penyembuhan luka.

Temuan kasebut diterbitake ing jurnal Nano Letters kanthi judhul "Serat Selulosa Bakteri Hydrogel sing terinspirasi kaya Bio".


(Sumber: Blog mikro resmi News Tekstil)