EN
Kabeh Kategori
EN

News

Penemuan kasebut gegayutan karo nanofiber panyimpenan energi fleksibel anyar sing disiapake kanthi metode puteran elektrostatik mikrofluida

wektu:2020-09-28 Hits:

Ing taun anyar, kanthi perkembangan ilmu pengetahuan lan teknologi sing terus owah, piranti sing bisa dipakai sing cerdas wis dadi salah sawijining titik riset. Supaya bisa memenuhi kebutuhan listrik produk elektronik sing bisa dipakai, aplikasi teknologi panyimpenan energi anyar ing industri piranti sing bisa dipakai ing cerdas wis narik perhatian. Pangembangan supercapacitors fleksibel (FSCs) kanthi kapadhetan energi sing dhuwur wis dadi tantangan utama ing bidang energi anyar.




Nanosheet boron loro-dimensi kanthi teoritis kaping papat luwih capacitive tinimbang graphene lan minangka salah sawijining bahan sing disenengi kanggo elektroda supercapacitor. Nanging, amarga beda konduktivitas antar-lapisan, area permukaan spesifik cilik lan porositas sing kurang, bakal mbatesi transfer biaya kanthi serius, difusi lan panyimpenan ion nalika ditrapake ing supercapacitor, asil kerapatan energi angel ditambah. Mulane, pangembangan FSC adhedhasar boron 2-D kanthi porositas dhuwur, area permukaan sing gedhe lan kerapatan energi sing dhuwur wis dadi topik riset sing penting.






Supaya bisa ngatasi masalah ing ndhuwur, tim riset Universitas Teknologi Nanjing diwiwiti saka ngrancang nanostruktur pesanan nanosheet boron lan nyiapake nanosheet heterogen heterogen boron-karbon (ABCNs) serat elektroda kanthi nggunakake teknologi puteran elektrostatik cairan mikro. Adhedhasar stripping fase gas ngisor lan strategi kondensasi, ikatan b-B ing antarane boron masif dibukak kanggo nggawe nanosheet boron 2-D. Sanalika, ikatan kimia b-C dilebokake ing nanosheet b-C, lan nanosheet karbon-doped karbon disogok ing situ kanggo mbentuk nanosheet heterogen heterogen lapisan ganda. Nanosheet bisa nambah kopling antarmuka, ningkatake kemampuan transfer muatan, lan kanthi efisien ningkatake difusi lan panyimpenan kinetik ion.



Prinsip sintesis ABCNs lan morfologi blok boron, nanosheet boron lan ABCNs

Sanalika, ngarahake masalah keluwesan mekanik sing angel lan kesulitan nyiapake elektroda FSC kanthi luas, peneliti nggawe elektroda kain kanthi fleksibilitas dhuwur lan konduktivitas sing dhuwur kanthi nggunakake metode puteran elektrostatik mikrofluida (dibandhingake karo puteran elektrostatik tradisional, komposisi lan struktur cairan puteran bisa dikontrol kanthi dinamis kanthi nggunakake aliran laminar lan karakteristik difusi cairan). FSC sing dibangun nganggo elektroda kain nuduhake kapasitas panyimpenan energi ultra-tinggi, kanthi kapadhetan energi saka 167.05 mWh / cm3 lan kapasitas khusus volume saka 534.5 F / cm3, sing nyedhiyakake dhasar kanggo aplikasi pasokan listrik deformasi gedhe FSC.



Membran serat nanocomposite ABCNs disiapake dening elektrospinning microfluidic lan sifat-sifat kasebut

Adhedhasar panliten ing ndhuwur, FSCs lan sensor tekanan digabungake menyang kain kanggo nggawe sistem sensor energi sing bisa digunakake, sing bisa ngawasi kanthi terus-terusan macem-macem sinyal fisiologis awak manungsa kanthi nyata, kayata pulsa pergelangan tangan, deg-degan, driji, sinyal bending bali lan gulu, etc., nyedhiyakake cara anyar kanggo aplikasi FSC praktis ing lapangan sing bisa dipakai.



Panyimpenan energi sing bisa dipakai - sistem sensing lan aplikasi

Link tesis: https://doi.org/10.1002/anie.202011523