EN
Kabeh Kategori
EN

News

Kawruh Dhasar Tekstil (1)

wektu:2019-05-22 Hits:

Kawruh Dhasar Tekstil

 

1. Rumus pitungan sing umume digunakake kanggo tekstil bisa dipérang dadi rong jinis: rumus pitungan dawa tetep lan rumus pitungan bobot tetep.

 

1. Ngitung formula sistem dawa tetep:

(1) Daniel (D): D = g / L * 9000 ing endi G yaiku bobot saka benang sutra (g), L yaiku dawa benang sutra (m)

(2) Tex (H)]: tex = g / L * 1000 ing endi G yaiku bobote (g) of yarn (or silk) lan L yaiku dawane (m) obenang(outawa sutra.

(3) dtex: dtex = g / L * 9000 ing ngendi G bobot saka benang sutra (g), L yaiku dawa benang sutra (m)

 

2. Ngitung formula sistem bobot tetep:

(1) Bilangan metrik (N): N = L / G ing endi G yaiku bobote (g) of yarn (or silk) lan L yaiku dawane (m) obenang(outawa sutra.

(2) Cabang cabang Inggris (S): S = L /(G * 840), ing endi G yaiku bobot saka benang sutra (pon), L yaiku dawa benang sutra (kode)

 

2. Formula konversi kanggo pilihan unit tekstil:

 

(1) Formula konversi pengeluaran metrik (N) lan Daniel (D): D = 9000 / N

(2) Formula konversi cabang Inggris (S) lan Daniel (D): D = 5315 / S

(3) Formula konversi dtex lan tex: 1tex = 10dtex

(4) Formula konversi Tex lan Daniel (D): Tex = D / 9

(5) Rumus konversi antara count Tex lan Inggris (S): nilai tex = K / S K: benang katun murni K = 583.1 serat sing diresiki K = 590.5 benang katun poliester K = 587.6 benang viscose katun (75:25) K = 584.8 benang katun dimensi (50:50) K =K =7.0

(6), Tex lan nomer metrik (N) formula konversi: tex = 1000 / N

(7) Formula konversi dtex lan Daniel (D): dtex = 10D / 9

(8) Formula konversi antarane dtex lan count Inggris (S): Nilai dtex = 10K / S K: benang katun murni K = 583.1 serat sing diresiki K = 590.5 benang katun poliester K = 587.6 benang viscose katun (75:25) K = 584.8 benang katun dimensi (50:50) K =K =7.0

(9) Formulir konversi dtex lan metrik pengeluaran (N): dtex = 10000 / N

Formula konversi saka (10), sentimeter metrik (cm) lan inci: 1 inci = 2.54 cm

Formula konversi metrik meter (M) lan kode Inggris (Ya): 1 kode = 0.9144 meter

(12) Formula konversi g / m2 lan m / m kanggo sutra lan satin: 1m / m = 4.3056g / m2

(13) Formula konversi bobot nyata lan bobot sutra lan satin: LB = bobot sutra saben meter (g / m)*0.9144 (m / yd)*50 (Ya)/453.6 (g / g)

3. Cara deteksi:

 

1. Pangukuran visual tangan-pangrasa: Cara iki cocok kanggo bahan mentah tekstil ing negara sing akeh.

(1) Serat katun luwih cendhek lan luwih ringkes tinimbang serat ramie lan serat teknologi lan serat wol, asring karo macem-macem najis lan cacat.

(2) Serat hemp ngrasa kasar lan atos.

(3) Serat wol yaiku kriting lan lentur.

(4) Sutra yaiku filament, dawa lan langsing, karo luster khusus.

(5) Ing serat kimia, mung serat viskosida beda karo kekuwatan garing lan udan.

(6) Polamenethane filamen duwe kelenturan gedhe, lan dawane bisa digawe luwih saka limang kaping ing suhu kamar.

 

2. Cara pangamatan mikroskopis: Babagan adhedhasar karakteristik morfologis sing dawa lan salib bagean kanggo ngenali serat kasebut.

(1) Serat katun: wangun salib: pinggul bunder, karo pinggul tengah; bentuk vertikal: pita warata, karo mlengkung alami.

(2) Hemp (ramie, rami, jebule) serat: wangun salib: pusingan utawa polygonal, kanthi rongga; bentuk longitudinal: karo bagean silang, garis vertikal.

(3) Serat wol: wangun salib: bunder utawa saklawasé babak, ana sing nganggo pith wol; bentuk longitudinal: lumahing karo sisik.

(4) Serat rambut terwelu: morfologi lintas silang: jinis dumbbell, nganggo rambut wulu; morfologi membujur: karo timbangan ing permukaan.

(5) Serat sutra Mulberry: wangun salib: segitiga ora teratur; bentuk longitudinal: lancar lan langsung, longgarinal belang.

(6) Serat viscose biasa: wangun salib: sumerep, struktur inti kulit; bentuk longitudinal: alur longitudinal.

(7) Serat sing sugih banget: wangun salib: untune kurang, utawa ideran, suluk; bentuk longitudinal: lumahing mulus.

(8) Serat asetat: wangun salib: trilobal utawa serrasi ora teratur; bentuk longitudinal: lumahing nganggo garis garis pinggang.

(9) Serat akrilik: wangun salib: babak, dumbbell utawa godhong; bentuk longitudinal: lumahing sing rata utawa belang.

(10) Serat klorida / klorida: wangun salib: cedhak karo bunder; bentuk longitudinal: lumahing mulus.

(11) Serat spandeks: wangun salib: wujud ora rata, babak, berbentuk kentang; bentuk longitudinal: lumahing peteng, nuduhake garis-garis balung sing ora jelas.

(12) Poliester, serat nilon lan polipropilena: wangun salib: bunder utawa ora duwe aturan baku; bentuk longitudinal: Gamelan.

(13) Serat vinylon: wangun salib: pinggul bunder, struktur inti kulit; bentuk longitudinal: 1-2 alur.

 

3. Cara gradien ketumpatan: Iki adhedhasar karakteristik macem-macem serat kanthi kapadhetan sing beda kanggo ngenali serat.

(1) Sistem hidroflorida karbon xylene umume dipilih kanggo ngrumusake cairan gradien kepadatan.

(2) Kalibrasi tabung gradien kepadatan biasane ditindakake kanthi cara bal sing tepat.

(3) Ngukur lan ngitung, deoiling, pangatusan lan defoaming pretender saka serat sing kudu diukur, nggawe pelet kasebut dadi imbangan, lan ngukur kepadatan serat miturut posisi penundaan serat.

 

4. Cara pendarfluor: Lampu neon ultraviolet digunakake kanggo nyalekake serat. Serat kasebut dingerteni miturut sifat neon lan beda warna neon sing beda.

Werna neon warna macem-macem ditampilake kanthi rinci:

(1) Serat katun lan wol: cahya kuning

(2) Serat katun sing dirilis: cahya abang

(3) Jute  serat: wungu-coklat

(4) Jute, serat sutra lan nilon: biru cahya

(5) Serat Viscose: Bayangan Ungu Putih

(6) Serat viskose sing entheng: bayangan kuning ungu

(7) Serat poliester: cahya putih, langit biru lan padhang

(8) Vinylon duwe dimensi serat optik: bayangan ungu kuning cahya.

5. Cara pangobongan: Miturut macem-macem komposisi serat kimia, ciri pembakaran uga beda, saengga bisa ngelaskan jinis serat utama.

Karakter pembakaran saka sawetara serat umum dibedakake lan dibandhingake kaya ing ngisor iki:

(1) Cotton, hemp, serat viscose lan tembaga-amonia: cedhak karo geni: ora nyusut lan ora leleh; geni kontak: pangobongan cepet; nilar geni: tetep pembakaran; ambu ora enak: mambu kertas kobong; karakteristik residu: sekedhik awu abu-abu ireng utawa abu-abu-putih.

(2) Serat sutra lan wol: cedhak karo geni: nggulung lan lebur; geni kontak: kukul, nyawiji, diobong; ninggalake geni: pembakaran alon kadhang-Ex-mati; ambu ora enak: ambune rambut kobong; karakteristik residu: partikel ireng sing rapuh lan rapuh utawa kaya kokas.

(3) Serat poliester: cedhak karo geni: melting; geni kontak: melelehngrokok, kobong alon; nilar geni: terus kobong, kadang mandhiri; ambu ora enak: wangi lan legi khusus; karakteristik residu: bal ireng hard.

(4) serat nilon: cedhak geni: melting; geni kontak: melelehngrokok; nilar geni: poto-extinguishing; ambu ora enak: ambu ora enak amino; karakteristik residu: bal transparent transparan coklat pucat.

(5) Serat akrilik: cedhak karo geni: melting; geni kontak: melelehsmoking; ninggalake geni: terus ngobong,ngrokokg; ambu ora enak: pungent; karakteristik residu: manik ireng ora duwe aturan baku, rapuh.

(6) Serat polipropilena: cedhak geni: melting; geni kontak: melelehkobong; nilar geni: terus kobong; ambu ora enak: ambune parafin; karakteristik residu: bal transparan hard-abu-abu putih.

(7) Serat spandeks: cedhak geni: melting; geni kontak: melelehkobong; nilar geni: poto-extinguishing; ambu ora enak: mambu aneh; karakteristik residu: gelatinous putih.

(8) Serat klorida / klorida: cedhak geni: melting; geni kontak: melelehkobong, ngrokok; nilar geni: poto-extinguishing; ambu ora enak: ambune tajem; karakteristik residu: bongkahan coklat peteng.

(9) Serat vinylon: cedhak karo geni: melting; geni kontak: melelehkobong; nilar geni: terus kobong, ngrokok; ambu ora enak: wangi unik; karakteristik residu: bongkahan coklat ora duwe aturan.