EN
Kabeh Kategori
EN

News

Serat selulosa sintetik sing ora mbutuhake pelarut kimia

wektu:2019-12-20 Hits:

Spinnova, perusahaan teknologi serat sing adhedhasar ing Finlandia, wis ngembangake cara kanggo ngowahi pulp kayu langsung dadi serat tekstil tanpa nggunakake pelarut kimia.

 

 

ing saiki, serat viscose umum, serat kayu dale lan serat ressel kalebu serat selulosa sing regenerasi, iku, selulosa ing pulp kayata kayu bubur, pulp katun dijupuk lan banjur dipencet menyang serat selulosa. Serat selulosa sing regenerasi ana ing proses manufaktur kudu nggunakake pelarut organik, pelarut lan umume duwe keracunan tartamtu, sanajan akeh perusahaan serat liwat proses tutup-loop utawa cara liya kanggo nambah pemulihan pelarut meh 100%, ningkatake keamanan proses produksi, Nanging, yen ana jinis teknologi spinning ora bisa langsung tanpa pelarut organik luwih aman?

Spinnova wis ngembangake teknologi sing paten kanggo nggulung pulpa kayu dadi serat tanpa pangolahan kimia. Kanthi teknologi iki, Spinnova ngarep-arep bisa nyuda beban lingkungan potensial proses ngasilake serat selulosa sing regenerasi.

 

 

Gagasan kanggo serat kaya iki pisanan kasebut 2009, nalika Pusat Riset Teknis saka Finlandia (VTT) nemokake persamaan antara nanocellulose lan protein web laba-laba lan duwe ide kanggo muter lignocellulose dadi serat kanthi nggunakake proses pemintalan.

 

Perusahaan iki nggunakake microfiber-selulosa, tempel sing digawe saka kayu sustainable fsc sing dikonfirmasi sing akeh serat cilik banget. Sawise bubur serat halus mili menyang nozzle, serat muter lan disusun sejajar karo arah aliran supaya mbentuk jaringan serat kanthi kekuatan lan elastisitas tartamtu. Sawise muter lan pangatusan, serat kasebut dadi bahan kaya bulu lan kuwat. Serat pokok sing diasilake bisa digunakake kanggo nglelepke utawa nggulung supaya nggawe tekstil. Siji-sijine produk saka kabeh proses yaiku banyu sejat, sing didaur ulang maneh menyang proses produksi supaya bisa digunakake maneh.

 

 

Ing wayahe, sandhangan sing paling daur ulang dikerepake lan digawe menyang insulasi tinimbang didaur ulang menyang sandhangan, utamane amarga serat cekak lan angel bakal muter maneh. Spinnova, proses spinning mikrofiber, bisa nyedhiyakake panggunaan anyar kanggo daur ulang sandhangan lawas kanthi ngelingi serat saka klambi daur ulang lan dipotong dadi kain.

Saliyane bubur kayu, Spinnova uga bisa nggunakake bahan selulos sing asale saka batang gandum. Teknologi kasebut dikembangake dening Spinnova kanthi kolaborasi karo Fortum. Ing proses produksi, jerami kasebut pisanan dipisah nang tahapan dening Chempolis Oy, perusahaan gandhengane Fortum, nggunakake teknologi pangolahan sustainable. Banjur, Teknologi Spinnova digunakake kanggo ngowahi mikrofiber-selulosa kanthi mekanik dadi serat. Kain, sing bisa digunakake kanggo nggawe kaos kanthi rajutan, jaket lan rok, ditampilake ing Konferensi Kelestarian Exchange Tekstil ing vancouver tanggal Oktober 15, 2017.

 

 

Ing mangsa, Plancong Fortum lan Spinnova mbangun garis produksi serat sing lestari ing biorefinforum masa depan Fortum supaya bisa nggunakake biorefinery kanggo ngolah limbah pertanian. Dibandhingake karo teknologi pangolahan liyane, teknologi fraksi penapisan bisa nyadari panggunaan sumber jerami gandum sing apik lan nyuda panggunaan efisien jerami gandum, saengga nyuda pengaruh salabetipun lingkungan sing disebabake dening discarding utawa ngobong jerami gandum ing lapangan.

 

(sumber: akun resmi media tekstil)