EN
Kabeh Kategori
EN

News

Tafsiran | dibandhingake karo PA6 lan PA66, apa sing apik babagan PA56 biologis?

wektu:2019-09-17 Hits:

Biobased PA56 wis disiapake saka sumber daya sing bisa dianyari kayata jagung lan gandum kanthi cara mikroba banjur polimerisasi karo asam adipic. Properti sing padha karo PA6 lan PA66, lan bisa digunakake ing tekstil, plastik teknik lan lapangan liyane.Ing babagan dampak lingkungan, bisa ngganti sawetara produk serat poliamida basis minyak.

 

Properties fisik saka

Kapadhetan saka PA56 biologis umume 1.12 ~ 1.14 g / cm3, sing nduwe sifat mekanik sing apik. Ikatan hidrogen bisa dibentuk ing antarane segmen rantai serat kasebut, lan kekuatan fraktur padha karo PA6. Yen nggawe macem-macem filamen biobased PA56 kanthi viskositas beda yaiku 3 ~ 3.5, kekuatan fraktu~ lan modulus awal nambah kanthi nggawe macem-macem nambah. Ana klompok hidrofilik ing serat, sing menehi hygroscopicity tartamtu serat, ora gampang ngasilake listrik statis, lan duwe rumangsa alus.Rawatan penyerapan banyu jenuh saka PA56 adhedhasar bio 14%, luwih dhuwur tinimbang PA6 lan PA66, saengga wis luwih kepenak nganggo nyandhang lan nganggo.

 

 

Kinerja pewarna

Serat PA56 biobased bisa dicelup kanthi pewarna asam sing lemah, Pewarna reaktif lan nyebar pewarna kanthi polaritas sing kuwat. Ing struktur molekuler, jumlah atom karbon ing segmen chain utama sing padha karo PA6, PA66, luwih sithik nanging liyane PA66 diamine kanthi siji atom karbon, nggawe asli bisa ngasilake ikatan hidrogen ing bagean PA66 yaiku negara hidrogen lan oksigen gratis, mangkono nambah lokus pewarna PA56, lan tambahan serat karbon lan penyerapan banyu, lan migrasi internal, nggawe ketelapan lan lemes PA56.

 

 

Nggawe kinerja

 

Serat basis PA56 adhedhasar bio nduweni sifat fisik lan kimia sing apik, lan duwe prospek aplikasi sing wiyar kanggo panggunaan amarga lemes, anti-piling, penyerapan kelembapan lan retardant api. Struktur asimetris ing antarane molekul ndadekake PA56 padha alus kanggo nggawe wol tanpa mengaruhi kekuwatane lan nyandhang tahan.

 

 

Kahanan aplikasi

 
Serat PA56 adhedhasar Bio saiki kalebu filamen, serat lan komposit, ing antarane yaiku filamen kalebu filamen sing wis berorientasi (Poy), nyaring filamen kanthi bertekstur (DTY) lan filamen kanthi lengkap (FDY).
Bio - Benang kandhang PA56 duwe rambut rontok lan lancar lan alus kanggo nenun. Sipat dhasar PA56 padha karo poliamida tradisional, lan bisa dicampur nganggo wol, serat selulosa (katun, serat viscose, tiansi TM), Serat polyacrylonitrile, serat asetat, serat poliester, etc., sing duwe prospek aplikasi tartamtu ing lapangan konsumsi.PA56 duwe lemes lan bisa nambah kekuatan benang nalika dicampur karo wol.

 

Saliyane, PA56 berbasis bio uga bisa digunakake minangka bahan mentah kanggo tekstil industri, tekstil militer, plastik teknik, film bungkusan panganan, etc.PA56 bisa digawe menyang benang sing ditambahi kanthi kekuatan lan hygroscopicity sing luwih apik tinimbang PA6 lan PA66, derajat pomeness sing luwih dhuwur lan retardan api sing luwih apik tinimbang PA6 lan PA66, sing bisa digunakake kanggo nenun karpet.Ing lapangan panggunaan industri, iki biasane digunakake minangka kain kord, digunakake minangka kain pigura produk karet kayata ban, sutra lan kabel sutra lan sapanunggalane, bisa digunakake kanggo ngolah parachute, kemah, tas turu, etc.

 

 

Kanggo informasi luwih lengkap, tulung nggatekake "kinerja lan aplikasi serat kimia berbasis bio PA56", 2019 masalah 8, pandhuan tekstil.