EN
Kabeh Kategori
EN

News

Proyek fungsional | pengin & Quot; wangi klambi, tekstil fungsi aroma iku penting banget

wektu:2020-11-09 Hits:

Wangi duwe fungsi kayata ngilangake swasana tegang, ngredhakaké tekanan lan ngrangsang wong supaya bungah. Amarga panjaluk konsumsi masarakat saya saya modern lan modis, tekstil fungsional kanthi wewangian dadi titik panliten lan pangembangan anyar.




Gabungan wangi lan tekstil nduweni sejarah sing dawa. Ing Tiongkok kuno, ana kebiasaan njahit sachet wangi ing klambi. Wiwit Abad Pertengahan, Wong Eropa wis nyemprotake minyak wangi utawa nggunakake dupa kanggo pamer gayane sing elegan.




Ing taun 1980an, muncul teknologi mikrokapsul saestu mbukak pasar tekstil wangi, sing kabeh fashion ing Jepang. Perusahaan Jepang Zhongfang ngluncurake seri kain wangi saka "Wangi kembang" dikembangake kanthi teknologi kapsul mikro, lan mitsubishi perusahaan Rayon ngembangake "Cullibi-65" serat aromatik, yaiku produk serat pokok kanthi struktur sarung inti. Wis wangi kayu cemara, sing bisa digunakake minangka wol katun kanggo sprei, kasur bantal lan kasur, lan bisa uga digawe nganggo tenunan aromatik.




Ing tangan siji, zat aromatik bisa ditambahake ing serat kanthi cara campuran, cara muter komposit, etc., kanggo nyiyapake serat aromatik, lan banjur serat aromatik digunakake kanggo nggawe tekstil aromatik. Ing tangan liyane, uga bisa diwujudake kanthi ngrampungake aromatik microcapsule. Agen aromatik minangka inti, bahan inti lan isolasi lingkungan eksternal, saengga sifat-sifate tetep ora owah. Ing proses ngagem, amarga gesekan, panas lan pasukan eksternal liyane, bagian njero agen aromatik kapsul mikro alon diluncurake, saengga tekstil duwe fungsi aromatik sing awet.




THE BAYSCENT® seri agen pungkasan aroma, diluncurake dening Toner Chemical, anak perusahaan Transchemical, NGgunakake teknologi mikroencapsulasi kanggo ngolah macem-macem zat aromatik dadi tekstil. Nalika konsumen olahraga, mikrokapsula bakal ngusap awak lan ngeculake bahan aktif pewangi, sing bisa ngasilake macem-macem rasa sing nyenengake kayata kopi, wungu, melati, stroberi lan vanilla.
Agen ngrampungake wangi JLSUN sing dikembangake dening Jiershuang Group minangka parfum nano-microcapsule sing diekstrak saka tanduran aromatik lan digawe dening bioteknologi. Bisa digunakake kanggo pewangi katun wangi, wool, sutra, hemp, serat kimia lan kain liyane, lan ora beracun lan ora mbebayani tumrap awak manungsa, lan wewangiane ora bakal diilangi sawise dicuci.




Ing aplikasi produk praktis, syal sutra wangi lavender sing disiapake dening industri kimia transfer nggunakake teknologi mikro-kapsul, agen pungkasan asale saka ekstraksi tanduran murni, kain sing disebabake gesekan sing disebabake dening kapsul mikro sing mecah wangi mentah, wangi ora kasebar, nduweni fungsi kesehatan yaiku turu lan dekompresi.




Harris Tweed anyar, diarani Aqua Alba, wis dikembangake kanthi dana universitas saka produsen Skotlandia Tweed lan distilasi wiski. Produk kasebut nggunakake teknologi aromatreatment mikro-kapsul kanggo nglapisi agen panen menyang kain, menehi aroma wiski sing tahan lama.




Saliyane ngrampungake mikrokapsul, peneliti ing Universitas Mineo ing Portugal nggawe rekayasa kain katun kanggo menehi aroma lemon sing nyenengake kanthi modifikasi fungsional. Cara pertama yaiku nyawiji protein obP-I sing diekstrak saka babi hutan karo CBMN1 saka fibromatosis FIMI, lan banjur budaya karo prekursor aromatik kain katun sing pungkasane ngasilake kain katun sing fungsional. Cara nomer loro yaiku nggabungake modul pengikat karbohidrat CBMN1 karo peptida SP-DS3, jangkar protein ing liposom sing ngemot rasa, banjur gunakake liposome sing fungsional kanggo ngrampungake kain katun. Kain katun fungsional sing disiapake kanthi loro cara ngeculake citronellol, zat sing duwe rasa, nalika kena kringet asam.






(Source: Blog Mikro Resmi Tekstil Herald)