EN
Kabeh Kategori
EN

News

Nanofiber fungsional bisa digunakake kanggo nyegah kambuh sawise operasi lan metastasis kanker payudara

wektu:2020-09-21 Hits:

Ing taun anyar, kedadeyan kanker payudara saya tambah, yaiku ancaman serius tumrap urip lan kesehatan wanita. Sanajan bisa diobati kanthi eksisi operasi, ramalan jangka panjang pasien isih durung nyenengake amarga akeh kedadeyan ambalan lan metastasis sawise operasi.. ing saiki, kemoterapi adjuvan pasca operasi umume digunakake kanggo nyuda ambalan lan metastasis, nanging komplikasi lan efek samping asring diiringi proses kasebut. Mulane, penting banget kanggo nyuda efek samping kemoterapi adjuvan lan ningkatake ramalan pasien sing kurang apik.




Nalika ndeleng iki, tim peneliti Universitas Jiaotong Kidul-Kulon ngusulake struktur hirarkis implanable nanofibers ultrafine, sing duwe kemampuan kanggo ngontrol pelepasan obat lan nuduhake efek terapeutik banget ing kemoterapi postoperatif lokal kanggo kanker payudara.




Nanofiber disiapake kanthi puteran elektrostatik koaksial kanthi asam polilaktis (PLA) dimuat karo dithiolam (DSF) lan poliethelin glikol (PEG) dimuat karo DOX·HCl ing kamar. Sawise ditanem, DOX·HCl ing lumen kanthi cepet dirilis saka serat, ngilangi sel tumor sisa lan nyegah tumor lokal sing kambuh. DSF ing matriks fibrosa diluncurake kanthi lestari, nyegah sel tumor nyerang jaringan sekitar lan saengga bisa nyegah metastasis.



Karakteristik morfologis serat

Asil nuduhake manawa penguapan banyu ing larutan PEG bisa mbentuk rongga ing proses elektrospinning, lan volume growong cukup gedhe kanggo mbungkus DOX · HCl. Volume lan jarak Chambers bisa dipikolehi kanthi ngganti bobot molekul PEG, lan ukuran Kamar duwe pengaruh gedhe marang tingkat rilis DOX · HCl dikemas ing Chambers.



Tumindake ngeculake obat-obatan

Peneliti nggunakake sistem pencitraan Maestro in vivo kanggo ngawasi kemampuan piranti serat kanggo nyegah kambuh lan metastasis., lan kanggo luwih ngevaluasi piranti serat implanable 'kemampuan kanggo nyegah kambuh tumor lan metastasis ing vivo. Ditemokake manawa volume tumor piranti implan lokal luwih cilik tinimbang tumor sing disuntik, apamaneh nalika bobot molekul PEG yaiku 1000, volume tumor tumor sing disuntik kurang saka 1/80 saka tumor sing disuntikake, lan umume sel tumor ana ing negara sing ora subur.



Analisis in vivo kanggo nyegah ambalan tumor lan metastasis


(Source: Blog Mikro Resmi Tekstil Herald)