EN
Kabeh Kategori
EN

News

| musim panas neng kene, ayo njaluk tekstil sing apik!

wektu:2020-07-13 Hits:

A sawetara dina kepungkur, a "koyo kelangan" topeng saka Uniqlo narik kawigatene wong, nyebabake Negara kabèh bisa giliran tuku. Pancen masker dadi barang busana sing kudu dideleng nalika wong metu ing kahanan epidemi. Nanging, ngadhepi perasaan sultri sing dawa nalika musim panas, wong-wong wiwit menehi mata dadi tekstil sing apik supaya bisa ngrasakake rasa adhem lan kepenak. dadi, apa tekstil kroso sing nyenengake, Tekstil perasaan sing nyenengake sing disenengi dening wong saiki apa maneh?



Kain fungsional kanthi rasa sing nyenengake umume nganggo cara unik (kayata modhifikasi bahan baku serat utawa pangolahan rampung, etc.), saengga kain kasebut nduweni fungsi panas awak sing beda-beda, nyepetake kringet lan krasa adhem, lan bisa njaga kain kasebut tetep kelangan lan kepenak. Kain fungsional digawe adhem kanthi akeh digunakake ing sandhangan lan sprei.



Serat perasaan sing adhem

Serat penyejuk umume ing poliester, serat polyamide spinning nyawiji utawa viskositas kanthi nambah sawetara mineral nanometer, panggunaan bahan kasebut minangka konduktivitas termal sing apik kanggo nyuda suhu permukaan awak manungsa, produk utama duwe serat mika, serat jade, serat gandum.

Tuladhane, Serat Kimia Defron Kimia Co, Ltd. Ekstraksi USES lan nanoteknologi kanggo ngoptimalake pangolahan bahan mineral alami kayata bubuk jade, wêdakakêna cangkang, bubuk mika dadi partikel nanoskale, sing ditambahake kanthi online kanggo nyiram muter kanggo ngasilake Kusma nanoscale cool. Serat duwe perasaan sing adhem terus. Sawise kontak karo kulit, prodhuk bakal ngasilake a 1 ~ 2 ℃ raos seger cepet, lan prabédan suhu ing 5 ~ 6 ℃ bakal disebabake sinar srengenge suwe-suwe.



Ing aplikasi praktis, Ing kerjasama karo DuPont, Perusahaan iki ngluncurake 2020 Kain kaos teknologi A-Chill TOUCH COOL, sing uga minangka pertunjukan pertama "SORONA®+COOL" Teknologi serat COOL ing saindenging jagad. Prinsip pendinginan yaiku nambahake proporsi jedadine tartamtu ing SORONA® serat (300 ~ 500 nm) kanggo nambah fungsi pendinginan ing premis njaga kinerja pemintalan serat sing apik, supaya sandhangan ing musim panas nduwe sentuhan sing luwih adhem. Sanalika, digabungake karo struktur silang heteromorphic serat, panyerapan kelembapan lan kinerja pangatusan cepet saka kain luwih apik.



Rasa adhem kanggo diurutake

Ing tangan liyane, nalika bantu sing ngemot xylitol, Minyak peppermint lan agen penyerapan panas lan kelembapan ditambah ing proses pagawean pungkasan, rasukan kasebut uga bakal duwe rasa adhem, nanging adhem ora tahan lan bakal saya suwe saya mundhak. Rudha Rudha® -Therm CMB -- Agen penyejukan Menthol Kelangan Tenaga njupuk kauntungan saka sifat-sifat penyejukan menthol kanggo menehi kain. Sanalika, Komponen polimer respon sensitif kelembapan sing inovatif ningkatake penyuapan kelembapan ing kain, atur suhu lumahing lan asor, saengga mbentuk efek pendinginan jangka panjang.



Bahan liyane

Minangka jinis bahan panyimpenan energi panas laten, Bahan ganti phase bisa éling panyimpenan energi lan diluncuraké kanthi ngganti kahanan fase bahan ing suhu tartamtu, sing cocog banget kanggo tekstil sing nyenengake. Tuladhane, Outlast NASA® teknologi USES materi pangowahan phase (PCM) sing nyerep, nyimpen, lan ngeculake panas kanggo kenyamanan termal sing optimal. Kain karo Outlast® serat aktif ngatur suhu lan ngatur panas lan asor ing lumahing awak.

Outlast® teknologi wis digunakake dening akeh perusahaan tekstil kanggo ngembangake produk tekstil sing ngatur suhu cerdas. Tuladhane, Serangan udara Bielefin dadi kondhisi serat ACARA nggunakake teknologi campuran campuran kanggo campuran outlast langsung® phase ngganti suhu sing ngatur serat dadi kain kanggo pangaturan suhu sing optimal.

Saliyane, kanthi pangembangan ilmu lan teknologi, nanomaterial sing luwih inovatif diteliti kanggo tekstil thermoregulasi. Peneliti ing Universitas Monash ngembangake nanofilm sing dilapisi oksida-tungsten oksida (CsxWO3) sing bisa digunakake minangka bahan kanggo nutupi kain, kanthi gampang ngalangi radiasi inframerah kanthi efektif. Nalika kain katun nano dilapisi cahya srengenge, digawe adhem dening 4.5 derajat Celsius lan dilindhungi saka sinar uv, peneliti ngandika. Menapa malih, lapisan ora bakal mengaruhi urip lan warna kain, kanthi tahan warna lan tahan cuci.